Mercedes: 4 nova motora u S klasi

Mercedes je otkrio koji će se novi motori naći u restilizovanoj S klasi 2017. godine.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 01.11.2016.

11:57

Mercedes: 4 nova motora u S klasi

Nemački proizvođač uskoro će predstaviti redizajn svoje najluksuznije limuzine, koji osim kozmetičkih osveženja uključuje i unapređenje motorizacije. Najavljena su četiri nova agregata, među kojima su linijski benzinski i dizel šestocilindraši, sa električnim sistemom od 48V.
Mercedes je saopštio da će novi benzinac sa 6 cilindara biti u stanju da isporuči preko 408 ks i 500 Nm, što je u rangu aktuelnih V8 motora ovog proizvođača.

Što se tiče šestocilindarskog dizelaša, on je opremljen tehnologijom promenljivog vremena otvaranja ventila, a blok motora je od aluminijuma. Dizel jedinica proizvodiće 313 ks (50-ak konjskih snaga više od odgovarajućeg aktuelnog agregata), uz smanjenje potrošnje goriva od 7%.
Mercedes je najavio i novi 4.0 V8 bi-turbo sa preko 476 ks i 700 Nm, a maksimalni obrtni moment dostupan je već od 2.000 o/min. Ovaj motor ima i mogućnost deaktivacije cilindara, čime se, po potrebi, efektivno pretvara u četvorocilindarski agregat sa nižom potoršnjom.
Četvrti novi motor u ponudi biće 2.0 litarski benzinac sa 4 cilindra. Mercedes je saopštio da je ovaj agregat u stanju da razvije oko 134 ks po litru radne zapremine, uz smanjenu potrošnju goriva u odnosu na postojeći motor slične snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: