Automobili

Četvrtak, 08.09.2016.

10:30

AMSS upozorava na "divlje" šlep službe

Auto-moto savez Srbije oglasio se saopštenjem povodom protesta pojedinih šlep službi koji je održan u sredu 7. septembra ispred sedišta ove organizacije u Beogradu.

Izvor: B92

AMSS upozorava na
Foto: AMSS

U Auto-moto savezu kažu da je sve počelo kada je najveći evropski automobilski klub, nemački ADAC, nedavno u svom saopštenju upozorio svoje članove da na putevima Srbije haraju šlep službe koje se lažno predstavljaju kao njihovi partneri. AMSS, kao jedini zvanični ovlašćeni partner ADAC-a, preduzeo je nakon toga akciju uklanjanja neregularnih šlep vozila sa glavnih puteva Srbije "u cilju suzbijanja drumskih razbojnika i zaštite vozača", objašnjavaju u toj organizaciji.

"Dovodeći inostrane vozače koji prolaze kroz našu zemlju u zabludu, i to bespravnim korišćenjem logotipa ADAC-a i AMSS-a, divlje šlep službe naplaćivale su svoje usluge po znatno većim cenama i tako ostvarivale finansijsku korist na teret vozača", navode u AMSS.

U toj organizaciji napominju da je Auto-moto savez Srbije, kao deo međunarodne Svetske automobilske federacije (FIA) i kao jedini međunarodno priznati klub pružanja pomoći na putu u Srbiji, šlep službama i servisima nudio mogućnost za stvaranje partnerskog odnosa, što bi im omogućilo legalno poslovanje.

AMSS će, u cilju zaštite svojih članova i vozača, a u skladu sa nadležnostima i ovlašćenjima, nastaviti da u saradnji sa Ministastvom unutrašnjih poslova Republike Srbije čini napore kako bi svim vozačima u tranzitu kroz našu zemlju bila regularno ukazana pomoć na putu u slučaju da im se dogode kvarovi čije su popravke neizbežne, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: