Novi FIAT Tipo je limuzina!

Posle nagoveštaja da bi FIAT mogao da vrati u upotrebu oznaku Tipo za jedan od svojih novih modela, italijanski proizvođač otkrio je da je reč o kompaktnoj limuzini koja će se proizvoditi u Turskoj.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 13.10.2015.

08:50

Default images

U pitanju je serijska verzija prototipa sedana Aegea, koji je u maju imao premijeru na sajmu automobila u Istanbulu.

Nova kompaktna limuzina pod oznakom Tipo prodavaće se u zemljama EMEA regiona, koji obuhvata Evropu, Bliski istok i Afriku, dok će u Turskoj zadržati ime Aegea.

Oznaka Tipo prožeta je istorijom kompanije FIAT, još od njenih početaka, a generacijama ljubitelja automobila poznata je kroz kompaktni hečbek koji se proizvodio 80-tih i 90-tih godina 20. veka.

Novi FIAT sa starim imenom je sedan sa 4 vrata. U kompaniji kažu da je ideja bila da se postigne "osobenost i stil bez ugrožavanja funkcionalnosti" kao i da se kupcima ponudi pristupačan automobili sa dobrim odnosom uloženog novca i vrednosti koja se za njega dobija.

FIAT Tipo za 2016. biće dostupan sa dva turbo dizel motora Multijet II i dva benzinca, u opsegu od 95 do 120 ks, sa manuelnim ili automatskim sistemom prenosa.

Prodaja novog modela počeće u decembru u Italiji, a potom i u ostalim zemljama EMEA regiona, kada će biti poznata cena i više tehničkih detalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: