Pogled u unutrašnjost budućeg Mercedesa AMG GT

Mercedes je objavio prve fotografije enterijera novog sportskog modela AMG GT i omogućio fanovima da "zavire" u kabinu ovog automobila pola godine pre planirane premijere.

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

13:15

Default images

Mercedes će uskoro prestati da proizvodi aktuelni SLS AMG. Iako AMG GT nije njegov direktni naslednik, kada se pojavi u jesen 2014, ovaj automobil predstavljaće sam vrh ponude kada je reč o sportskim modelima nemačkog proizvođača.

Prilikom dizajniranja unutrašnjosti novog modela, Mercedes se više ugledao na najnoviju generaciju svojih limuzina, nego na SLS AMG. Od njih je preuzet dizajn centralne konzole, raspored i izgled ventilacionih otvora, izdvojeni ekran multimedijalnog sistema...

Enterijer je gotovo u potpunosti obložen kožom i Alcantara materijalom, uz ukrasne detalje izrađene od ugljeničnih vlakana.
Za sportski ugođaj u vožnji, osim performansi automobila, biće zaslužna i specijalna sportska sedišta, trokraki volan sa zasečenim donjim delom, metalne papučice nožnih komandi...

Mercedes još uvek nije otkrio detalje o motoru, a prema nezvaničnim informacijama, za pogon će biti zadužen 4.0 litarski V8 koji će u standardnoj verziji isporučivati oko 520 ks. Spominje se i nešto slabija varijanta sa motorm snage oko 480 konja, kao i top model, AMG GT Black Series, sa 580 ks.

Zvanične tehničke podatke o Mercedesu AMG GT očekujemo na jesen, uoči sajma automobila u Parizu i svetske premijere ovog modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: