Da li ste spremni za vožnju po snegu? VIDEO

Sneg ovog jutra pada širom naše zemlje. Ukoliko krećete na put, pobrinite se da vaš automobil bude adekvatno opremljen za vožnju u zimskim uslovima.

Izvor: B92

Nedelja, 10.01.2021.

09:51

Da li ste spremni za vožnju po snegu? VIDEO
Foto: Depositphotos/serrnovik

Prema najavama meteorologa, prognoziraju se padavina u celoj našoj zemlji, osim na severu Vojvodine gde će biti magle.Vozačima se se savetuje oprezna vožnja i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Ukoliko to već niste uradili, sada je krajnje vreme da pripremite vaš automobil za zimske uslove vožnje. Zimske gume se podrazumevaju, a na deonicama prekrivenim snegom biće vam potrebni i lanci.

Ako ih nikad do sada niste koristili, podsećamo da se lanci za sneg stavljaju na pogonske točkove. Ukoliko imate vozilo sa pogonom na sva 4 točka, stvar je malo složenija, a o proceduri se možete informisati u posebnom tekstu na našem sajtu.

Takođe, ne zaboravite da potpuno očistite vaše vozilo od snega i leda pre polaska, i to ne samo staklene površine, već i krov, haubu, prednja i zadnja svetla, registarske tablice.

Osim što ćete na taj način sebi olakšati vožnju, jer vam sneg sa haube i krova neće padati po vetrobranskom staklu, učiničete uslugu i vozačima automobila koji se kreću iza vas.

Pogledajte savete za vožnju u zimskim uslovima koje vam je pripremio Auto-moto savez Srbije:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: