Ponedeljak, 30.09.2019.

11:45

Mercedes sprema C-klasu karavan za sve terene?

Posle E-klase All Terrain u nemačkom proizvođaču razmišljaju da kupcima ponude još jedan robustan karavan, ovog puta u nižem automobilskom segmentu.

Izvor: B92

Mercedes sprema C-klasu karavan za sve terene?
Mercedes E-klase All Terrain - ilustracija (Foto: Mercedes promo)

Mercedes tradicionalno kasni kada je reč o lansiranju "kros" karavana, pa je tako E-klasa All Terrain predstavljena tek pre tri godine, u trenutku kada je suparnički Audi A6 Allroad već uveliko bio prisutan na tržištu.

Po svemu sudeći, u proizvođaču iz Štutgarta su zadovoljni prodajom ovog automobila, pa kako piše Autocar pripremaju njegovu manju verziju, C-klasu All Terrain, koja bi se suprotstavila modelima kao što su Audi A4 Allroad i Volvo V60 Cross Country.

Nije teško zamisliti kako bi mogao da izgleda novi Mercedesov "kros" karavan – dovoljno je samo pogledati E-klasu All Terrain. Nemački proizvođač na sličan način bi transformisao postojeću C-klasu Estate u All Terrain varijantu.
Mercedes E-klase All Terrain - ilustracija (Foto: Mercedes promo)
Uz zaštitne dodatke na donjim delovima karoserije i krovne šine, automobil bi imao veće odstojanje od tla i kao standard Mercedesov 4Matic pogon na sva 4 točka.

C-klasa All Terrain trebalo bi da dobije i sofisticiran Air Body Control sistem oslanjanja prilagođen vožnji po različitim putnom podlogama, uključujući i makadamske puteve. Podsećamo, E-klasa All Terrain ima mogućnost izbora tri moda ogibljenja, pri čemu "klirens" varira od 121 do 156 mm.

Iako je u poslednje vreme, kao i mnogi drugi proizvođači, bio fokusiran na razvoj krosover i SUV vozila, Mercedes je svestan da mnogi njihovi kupci prednost i dalje daju klasičnim karavanim, pa bi C-klasa All Terrain trebalo da predstavlja alternativu Mercedesau GLC.

Sledeća generacija limuzine C-klase trebalo bi da debituje 2020. godine, što znači da bi All Terrain karavan verzija mogla da se pojavi u prodaji 2021.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: