Kako izgleda test Bugattijeve 3D štampane kočnice od titanijuma VIDEO

Bugatti je proizveo najveću 3D štampanu automobilsku komponentu od titanijuma - novu kočnu čeljust za model Chiron.

Izvor: B92

Nedelja, 30.12.2018.

15:00

Kako izgleda test Bugattijeve 3D štampane kočnice od titanijuma VIDEO
Screenshot YouTube

Bugatti je tokom 2018. razvio novu komponentu sistema za kočenje od titanijuma, a Volkswagen, u čijem je vlasništvu ovaj francuski proizvođač supersportskih automobila obavio je njeno testiranje do krajnjih granica izdržljivosti.

Rezultat je bio spektakularan, u šta se možete uveriti ako pogledate video snimak ovog ispitivanja: S obzirom da je Bugatti Chiron konstruisan za maksimalne brzine od preko 400 km/h svaka mehanička komponenta rigorozno se testira kako bi zadovoljila najviše standarde.

Tokom pomenutog ispitivanja u laboratorijskim uslovima, simulirano je kočenje pri brzini od 375 km/h. Disk kočnice zagrejao se tom prilikom preko 1.000 stepeni Celzijusa, što je rezultovalo narandžastim usijanjem, a titanijumska čeljust u potpunosti je položila ispit.
Nova 3D štampana 8-klipna kočna čeljust teška je svega 2,9 kg i 40% je lakša od one koja se trenutno koristi u modelu Chiron. Konstruisana je da izdrži čak 125 kg po kvadratnom milimetru.

Bugatti nije saopštio kada će početi da ugrađuje novu kočnu čeljust u Chiron i da li će ona biti standardni deo opreme ili će se doplaćivati kao opcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: