U njegovoj garaži su LaFerrari, McLaren P1, Porsche 918

Dok su mnogi bogati fanovi i kolekcionari super-sportskih automobila grčevito pokušavali da dođu u posed bar jednog od tri prestižna modela Ferrarija, McLarena i Porschea, Britanac Paul Bailey dovezao ih je sve u svoju garažu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 30.01.2015.

09:47

Default images

Kada su 2013. predstavljeni LaFerrari, McLaren P1 i Porsche 918 Spyder, čak i najimućniji kupci imali su poteškoća da nabave neki od ovih modela.

Zainteresovanih je bilo mnogo više od broja ponuđenih automobila - Ferrari je proizvodnju svog top modela ograničio na 499 jedinica, iz pogona McLarena trebalo je da izađe samo 375 primeraka super-sportskog P1, dok je Porsche bio nešto šire ruke i pristao da primi 918 narudžbina za model 918 Spyder.
Paul Bailey sa suprugom
Međutim, Paul Bailey nije bio obeshrabren. Ovaj strastveni kolekcionar najpre je nabavio McLaren P1 ofarban u "Volcano Orange" boju.

Njegov automobil bio je tek drugi primerak modela P1 koji je fabrika isporučila nekom od kupaca.
Bailey se zatim u istom tom McLarenu P1 odvezao sa suprugom do predstavništva Ferrarija u Notingemu, gde su preuzeli svoj LaFerrari u nijansi "Rosso Fiorano".

Posle toga, bračni par je posetio i prodajni salon Porschea u Kembridžu, gde ih je čekao beli 918 Spyder, i na taj način kompletirao trio vrhunskih superautomobila.
Kratka turneja po Velikoj Britaniji i poseta salonima Ferrarija i Porschea zabeležena je na fotografijama koje je objavio sajt Supercar-driver.

Možda ste pomislili da je Paul Bailey jedini čovek na svetu koji je uspeo da u svoju garažu doveze sva tri prestižna automobila, ali smatra se da postoje bar još 3-4 kolekcionara koji poseduju i LaFerrari i P1 i 918 Spyder.

Izvor: Supercar-driver

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: