Koji automobili najbolje "drže" cenu, a kojima vrednost najviše pada?

Analizom američkog tržišta automobila utvrđeno je kojim modelima najviše pada cena u prvih pet godina.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 08.11.2019.

14:00

Koji automobili najbolje
Foto: BMW promo

Portal iSeeCars je analizirao više od 7,7 miliona novih i polovnih vozila kako bi utvrdio ovaj trend.

Automobil koji izgubi najviše na svojoj vrednosti posle pet godina je Maserati Quattroporte, čak 72,2% od početnih 95.393 dolara.

Slede BMW Serije 7 sa 71,3%, te dva električna modela Nissan LEAF sa 71% i BMW i3 sa 70,93%.

U prvih deset su još BMW Serije 5, Ford Fusion/Mondeo, BMW Serije 6, Jaguar XJL i Chevrolet Volt, svi preko 68% gubitka cene.

Kada je u pitanju održavanje vrednosti, ističu se pre svega japanska sportska i pik-ap vozila Suparu Impreza WRX, Nissan Frontier i GTR-R, Honda Ridgeline, Toyota 4Runner i Tacoma, a među njima je i Porsche 911.
Foto: Jeep promo
Međutim, najmanje ne vrednosti posle pet godina izgubi Jeep Wrangler. U standardnoj verziji tek 31,5%, a još manje Wrangler Unlimited 30%.

Logično, navedeni modeli su i najbolja varijanta za preprodaju, ali se tu nalaze i Honda CR-V, Mercedes G-klasa, Toyota Land Cruiser i Subaru Outback.

Što se tiče brendova, najmanje na vrednosti u proseku gube vozila Honda, Jeep, Ram i Toyota, a najviše Lincoln, Cadillac, BMW i Maserati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: