Za BMW fanove: Kako nastaje nova Serija 3 VIDEO

Bavarski proizvođač objavio je pet videa na kojima su zabeležene različite faze proizvodnje nove generacije "trojke".

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 10.10.2018.

17:15

Za BMW fanove: Kako nastaje nova Serija 3 VIDEO
Screenshot YouTube

Novi BMW Serije 3 debitovao je početkom oktobra na pariskom auto-salonu. Ovaj model proizvodiće se u Nemačkoj i Meksiku, dok će se u Kini izrađivati verzija sa produženim međuosovinskim rastojanjem namenjena lokalnom tržištu.

U međuvremenu, pojavile su se i prve informacije o ceni novog modela u Evropi.

Sedma generacija Serije 3, koja u BMW-ovoj nomenklaturi nosi oznaku G20, naći će se u prodaji od 19. marta 2019. U tom trenutku najslabija verzija koju će biti moguće kupiti biće dizel 318d sa 150 KS, a čija će početna cena biti 37.850 evra.

Bavarski gigant će verovatno vrlo brzo nakon toga ponuditi i ostale verzije, a spekuliše se da bi najjeftinija, bezinac 318i sa 150 KS koštati od oko 34.000 evra.

Jedan od pogona u kome se izrađuje novi BMW Serije je onaj u Minhenu, a proizvođač čije je sedište u tom gradu objavila je nekoliko videa na kojima je prikazan deo proizvodnog procesa ovog automobila.

Ljubitelji BMW-a najpre mogu da vide kako se sklapa karoserija nove "trojke": Zatim, možete da saznate kako teče proces farbanja vozila: Nakon toga, sledi kontorla kvaliteta farbarskih radova: Potom se posredstvom kamere selimo u postrojenje u kome se vrši sklapanje vozila: Na kraju, gotovi automobili prolaze završnu proveru kvaliteta:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: