Duel dva imenjaka: GT R vs GT-R (VIDEO)

Mercedes protiv Nissana, "Nemac" protiv "Japanca". Ko je brži?

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 28.12.2017.

09:13

Duel dva imenjaka: GT R vs GT-R (VIDEO)
Screenshot YouTube

Iako imaju slične oznake, Mercecdes-AMG GT R i Nissan GT-R su dva veoma različita sportska automobila.

Nemački model je supersportski dvosed sa zadnjim pogonom i 4.0 twin-turbo V8 motorom koji isporučuje 585 konjskih snaga i 700 Nm, dok je "Japanac" četvorosed sa pogonom na sva 4 točka, opremljen 3.8 twin-turbo V6 agregatom sa 570 "konja" i 630 Nm.

Dva sportska automobila drastično se razlikuju i po ceni, s obzirom da je Mercedes gotovo dvostruko skuplji o Nissana.

Britanski CarWow iskoristio je sličnost u oznakama ovih automobila kao povod za mali uporedni test, kako bi saznao koji je od dva modela brži u "drag" trci na 400 metara – iz mesta, ali i sa letećim startom, i koji bolje koči.

Mercedes je svakako u prednosti kada je reč o specifikacijama na papiru ali, može li tu nadmoć da potvrdi na pisti?

Pogledajte video: Iako je Mercedes trijumfovao u obe discipline na 400 metara, Nissan se dobro držao u klasičnoj drag trci "iz mesta", a odlično se pokazao i na testu kočenja.

Nadmetanje bi svakako bilo neizvesnije da je umesto standardnog Nissana GT-R za test odabran GT-R Nismo, koji isporučuje dodatnih 30 konjskih snaga i 20 Nm više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: