Honda u SAD stigla sa svojim "jugom", pa napravila bum

Japanski proizvođač i kragujevačka Zastava započeli su svoje američke avanture sa dva mala modela koji su se pojavili u SAD u razmaku od 15-ak godina, ali sa bitno drugačijim ishodom.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.10.2016.

12:24

Honda u SAD stigla sa svojim
Honda N600

Dok je naš "jugo" završio neslavno u Americi, Honda je sa svojim malim modelom N600 imala znatno više uspeha. Automobil koji je bio potpuno atipičan za tadašnje tržište SAD, stigao je u ovu zemlju 1969. i označio tranziciju Honde iz pretežno motociklističke u svetski poznatu automobilsku kompaniju.

Dobar prijem Honde N600 u SAD omogućio je kasnije prodor modela Civic i Accord, koji su preplavili američke ulice i puteve tokom sedamdesetih godina 20. veka. Usledila je izgradnja pogona u Sjedinjenim Državama, što je Hondi omogućilo da snizi maloprodajnu cenu svojih modela u na američkom tržištu.

Interesantno je da je Accord u međuvremenu postao jedan od najtraženijih modela u toj zemlji, kako za kupce, tako i za lopove - tokom 2013. bio je najkradeniji auto sa 54.000 nestalih primeraka, dok se na drugoj poziciji našao Civic sa 45.000 ukradeni vozila.

Pogledajte priču o restauraciji prve američke Honde N600 kojoj je nedavno vraćen sjaj:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: