Automobili

Nedelja, 13.09.2015.

11:41

Tihi i brzi: Policajci Los Anđelesa voze Teslu S P85D

U policijski vozni park najvećeg kalifornijskog grada stigla su dva električna automobila - Teslina sportska limuzina sa 700 ks i BMW i3.

Izvor: B92

Default images
Tesla S P85D

Tesla S i BMW-ov elektromobil biće testirani u realnim uslovima vožnje kao patrolna vozila, kako bi se procenilo da li električni automobili mogu da budu korisni snagama reda Los Anđelesa u budućnosti.

Oni su deo šireg plana koji bi trebalo da dovede do toga da Los Anđeles postane grad sa najvećom flotom elektromobila u javnim službama u Americi.
BMW i3
Gradonačelnik Eric Garcetti najavio je nabavku 160 vozila koja će koristiti policija, vatrogasci i ostale gradske službe, od čega je 100 elektromobila namenjeno policijskoj upravi.

Osim toga, planirana je i kupovina 128 Plug-In hibrida, koje će koristiti druge javne službe.
Policija Los Anđelesa već raspolaže sa 23 električna skutera i tri električna motocikla koji se koriste za patroliranje.

Sada će im se pridružiti jedan od najbržih električnih automobila na svetu, Model S P85D, čija dva elektromotora prema fabričkim podacima razvijaju 700 "konja", zahvaljujući čemu auto ubrzava 0 do 96 km/h (0-60 milja na sat) za svega 3,2 s.

BMW i3 je pogonjene električnim motorom snage 170 ks, a do brzine od 96 km/h stiže za 7 sekundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: