Set za krpljenje guma - prednosti i mane

Ako pitate vozače koja je opcija bolja - rezervni točak ili set za reparaciju gume, naići ćete na raznovrsne odgovore. Ipak, među proizvođačima automobila preovlađuje mišljenje da su setovi bolja opcija i to pre svega što njima smanjuju troškove. Ali šta je sa krajnjim korisnicima - vlasnicima automobila?

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 05.02.2015.

10:47

Default images

Izvor - B92, sajt Internet prodaja guma

Već smo pisali o tome kako se koristi set za krpljenje guma, a sada navodimo razloge za i protiv njegovog korišćenja.

Tekst je namenjen najpre onima koji nisu sigurni da li je ovaj alat prava stvar za njih.

Prednosti seta za krpljenje guma

- Štedite prostor u gepeku, jer set zauzima manje mesta od rezervne gume.

- Ušteda goriva. Možda vam ovo nije palo na pamet, ali je logično: set ima masu oko 2 kilograma, pa samim tim ne utiče znatno na težinu vozila, za razliku od rezervnog točka. Manja težina doprinosi smanjenju potrošnje.

- Nećete se isprljati. Ako vam se guma probuši u toku vožnje, a krenuli ste na put u novoj garderobi ili ste pošli na poslovni sastanak, onda je set dobro rešenje za vas. Ovo je posebno važno ukoliko ne znate ili niste spretni sa zamenom točka.

- Očas posla. Ako pravilno slediti instrukcije iz uputstva, korišćenje seta za krpljenje guma je jednostavno.

- Bonus. Kompresor iz seta može se upotrebiti i u slučaju ako se jedna (ili više) guma samo ispumpala ili je izgubila toliko pritiska da više ne obavlja svoju funkciju.

Mane seta za krpljenje guma

- Nije za svaku rupu. Imajte na umu da se ovim setom mogu sanirati samo male štete na gumi. Ako je rupa veća ili je felna oštećena, set za krpljenje guma vam tu ne može pomoći.

- Boca sa lepkom se menja nakon samo jednog korišćenja odnosno kada joj istekne rok trajanja, bez obzira na korišćenje.

- Kratkoročno rešenje. Krpljenje guma je samo trenutno saniranje štete. U mnogim slučajevima zakrpljena guma mora da bude zamenjena posle popravke.

Koji je vaš izbor?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: