Vodič za frankfurtski sajam automobila 2013.

Septembar je već na pragu, i pažnja ljubitelja automobila i celokupne auto-industrije polako se fokusira na predstojeći 65. međunarodni sajam automobila u Frankfurtu. Šta nas sve očekuje na ovogodišnjem salonu?

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.08.2013.

09:33

Default images

Najveća svetska smotra najnovijih dostignuća iz oblasti automobilske industrije u drugoj polovini godine održava se naizmenično u Frankfurtu i Parizu.

Ove godine na redu je Frankfurt, a sajamske hale u tom nemačkom gradu biće otovorene za posetioce od 12. do 22. septembra, dok će novinari moći da se upoznaju sa novitetima 10. i 11. septembra.
BMW Serije 4 Coupe
Publika će moći da vidi brojne evropske i svetske premijere novih ili restilizovanih modela, kao i mnoge konceptne automobile koji najavljuju buduća kretanja i trendove u auto-industriji.

Većina proizvođača već je najavila svoje premijere, dok se o nekim novitetima još uvek spekuliše. Tako ćemo što se tiče luksuznih automobilskih marki u Frankfurtu moći da vidimo BMW Serije 4 Coupe, novu generaciju modela X5, ali i vozila na alternarivni pogon, i3 i sportski i8 Coupe.

Audi je za sada potvrdio premijeru restilizovanog modela A8/S8, dok će zvezda Mercedesovog štanda biti novi kompaktni crossover, GLA.
Citroen C4 Picasso
I drugi nemački proizvođači poput Volkswagena ili Opela takođe su otkrili svoje adute za ovogodišnji sajam, pa će tako u Frankfurtu biti predstavljeni sportski Golf 7 R, ali i električna verzija Volkswagenovog hečbeka, dok se Opel najviše fokusirao na redizajniranu Insigniju.

Osim standardnih verzija, očekuje se i premijera nove OPC varijante ovog automobila, kao i cross modela, Insignije Country Tourer.
Mazda 3
Francuzi dolaze sa nekoliko najavljenih noviteta, među kojima se ističu novi Citroen C4 Picasso, Grand C4 Picasso i Peugeot 308.

Sto se tiče japanske automobilske industrije, Honda izlaže Civic Tourer, Toyota novu generaciju Corolle, Nissan redizajniranu Micru, dok će Mazda predstaviti svoju novu "trojku" u hečbek i sedan varijanti.
Ferrari 458 Speciale
Škoda između ostalog izlaže Rapid Spaceback, a Seat novi Leon ST. Iz Koreje u Frankfurt stižu novi Hyundai i10, Kia Soul i restilizovani SsangYong Korando.

Zaljubljenici u super sportske automobile moći će da vide novi Porsche 911 Turbo, Ferrari 458 Speciale, Lamborghini LP 570-4 Squadra Corse i Aston Martin Vanquish Volante, između ostalih.
Opel Monza Concept
Kao i na prethodnim sajmovima, i na ovogodišnjem posetioci će moći da zavire u budućnost auto-industrije kroz brojne konceptne automobile, među kojima su Opel Monza, Audi Quattro Sport, Infiniti Q30, Toyota Yaris Hybrid-R i mnogi drugi.

Više datalja o premijerama i događanjima sa frankfurtskog salona možete pratiti na našem sajtu uoči početka i tokom održavanja ove manifestacije.

Koje su frankfurtske premijere najinteresantnije po vašem mišljenju?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: