Gde otići na jednodnevni izlet blizu Beograda? (VIDEO)

Kad nemate baš mnogo slobodnog vremena, a želite da pobegnete iz grada, imate na raspolaganju više opcija za jednodnevne izlete.

Izvor: B92, Roksanda Babiæ

Ponedeljak, 26.06.2017.

10:07

Gde otići na jednodnevni izlet blizu Beograda? (VIDEO)
Foto: Thinkstock

Jedan od njih je Segedin u Mađarskoj, koji je od Beograda udaljen 221 km. Krenite rano ujutro kako biste iskoristili dan i Glavni Sečenji Trg, Zavetnu crkvu, i Srpsku pravoslavnu crkvu. Nedaleko od centra je i čuveni akva park.

Ako ste više za uživanje, nego za obilaske lokaliteta, dobar izbor je Morahalom, Banja Eržebet gde se možete potpuno opustiti. Udaljen je dva i po sata vožnje, a ostatak dana možete provesti u kupanju u otvorenim i zatvorenim bazenima, sauni i na toboganima.

Temišvar u Rumuniji nalazi se na 161 km od Beograda i u njemu treba obići Trg pobede, na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra, Sabornu crkvu Banatske mitropolije, kip vučice koja doji Romula i Rema i Trg slobode, na kojem se nalaze stara gradska većnica.

Izvanredno iskustvo doživećete i obilazeći dvorce Vojvodine - Kulpin, Fantast, Sokolac i kaštel Ečka, a ljubitelji etno ambijenta mogu ga pronaći u Etno selu Stanišići kod Bijeljine u Bosni i Hercegovini.

Višegrad, grad na krajnjem istoku Republike Srpske poznat je po mostu ovekovečenom u delu "Na Drini ćuprija" našeg jedinog nobelovca Ive Andrića i može biti dobar izbor za jednodnevni izlet.

Oni koji se odluče za spa uživanciju, prava destinacija je Bukovička banja u Aranđelovcu i hotel "Izvor", dok oni koji samo traže odmor od gradske vreve, mogu pronaći mirno utočište na Kosmaju u Country club hotelu Babe, kompleksu sa otvorenim bazenom, ergelom konja, stazom za jahanje, teniskim terenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: