Leskovačko Udruženje penzionera podeliće oko 2,5 hiljade vaučera

Leskovačko Udruženje penzionera podeliće u aprilu oko 2,5 hiljade vaučera za svoje članove sa najnižim mesečnim primanjima za nabavku osnovnih životnih namirnica, rekao je Dragan Dinić, novoizabrani predsednik leskovačkog Udruženja penzionera.

Izvor: Jugpress

Sreda, 22.03.2023.

09:19

Leskovačko Udruženje penzionera podeliće oko 2,5 hiljade vaučera
Foto: Shutterstock/Matej Kastelic

"Podelićemo oko dve i po hiljade vaučera u iznosu od po dve hiljade dinara. Istu količinu vaučera podelićemo i u oktobru, kada će oko pet hiljada naših članova sa najnižim penzijama imati priliku da nabave osnovne prehrambene namirnice i sredstava za ličnu higijenu. U tu svrhu, obezbedili smo ukupno oko pet miliona dinara", objasnio je Dinić, novoizabrani predsednik leskovačkog Udruženja penzionera.

Sredstva za ove aktivnosti uglavnom su obezbeđena iz članarine i delom iz sponzorstva i budžeta lokalne samouprave. U toku je upis na terenu gde aktivisti u 105 mesnih odbora ovog udruženja obilaze 144 naseljena mesta sa teritorije grada Leskovca, na kojim će se detaljno sagledati socijalni i zdrastveni status pripadnika trećeg doba.

"Stalna briga za što bolji socijalni i zdravstveni status naših članova je prioritet svih angažovanja za period pred nama, planiranim počev od ove 2023.godine, zaključno sa 2027. godinom", naglašava Dinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: