Održana tribina o značaju prevencije i edukacije o malignim oboljenjima kod mladih žena

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka, na inicijativu Saveta za omladinu Gradskog odbora SNS Beograd, a u saradnji sa Savetom za zdravstvo, organizovana je tribina, pod nazivom "Budi brža - značaj prevencije i edukacije o malignim oboljenjima kod mladih žena”.

Izvor: B92

Subota, 04.02.2023.

14:51

Održana tribina o značaju prevencije i edukacije o malignim oboljenjima kod mladih žena
Foto: SNS

Na tribini su govorili članovi Saveta za zdravstvo Gradskog odbora SNS Beograd, dr Marko Berak - ginekolog, dr Zoran Bekić - onkolog, dr Alekasandra Petrović – endokrinolog i Vesna Ignjatović, članica SNS sa Zvezdare koja je pobedila rak i prenela svoja iskustva.

"Srpska napredna stranka je stranka koja vodi odgovornu zdravstvenu politiku, trudimo se da podižemo svest građana o važnosti prevencije i očuvanju zdravlja svih, a posebno želimo da stavimo akcenat na zdravlje mladih žena", navode iz SNS.
Foto: SNS
Tokom poslednje decenije obolevanje od raka u Srbiji je u porastu. Žene najčešće obolevaju od raka dojke, debelog creva, pluća, grlića materice i pankreasa.

"Ovo je prva u nizu tribina i edukacija koje ćemo organizovati na različite teme, a biće namenjene mladim ženama, sa ciljem da se poboljša njihov položaj u društvu", zaključili su.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: