Proširuje se okružni zatvor u Novom Sadu

Plan generalne regulacije Okružnog zatvora u Novom Sadu, koji je smešten na Klisi, predviđa moguću izgradnju novog objekta, kako bi se na taj način proširio postojeći kompleks.

Izvor: eKapija/A.K.

Utorak, 31.01.2023.

16:25

Proširuje se okružni zatvor u Novom Sadu
Ilustracija/Foto: bibiphoto / Shutterstock.com

Na području postoje izgrađeni objekti, a planira se i izgradnja novih u zapadnom delu - zgrada pritvora od oko 5.000 metara kvadratnih, kula osmatračnica, pomoćnih objekata, zidova i ograda, prenosi eKapija. Maksimalni indeks zauzetosti celog kompleksa je 30 odsto, a maksimalna spratnost objekata od P do P+3. Trenutni kapacitet postojećih objekata Okružnog zatvora u Novom Sadu je 304 mesta, a prosečno brojno stanje smeštenih lica je 340. Zbog malih kapaciteta postojećih objekata planira se izgradnja novog objekta za smeštaj lica za izvršenje krivičnih sankcija oko 260 pritvorenih lica, navedeno je u Planu. Glavni ulaz u objekat biće sa južne strane kompleksa. Parterno uređenje je planirano na ulazu u novi objekat po ugledu na postojeće rešenje oko upravne zgrade zatvora. Prostor je potrebno opremiti i elementima urbanog mobilijara. Obodom kompleksa potrebna je postavka zelenog zaštitnog pojasa u cilju odvajanja ove namene od stanovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: