Novi Sad opredelio još 10 miliona dinara za drugi krug subvencija za kupovinu bicikala

Članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mira Radenović prisustvovala je promociji uspešno sprovedenog prvog Javnog poziva za podršku nabavke bicikala za 2021. godinu u okviru kojeg će biti dodeljeno oko 700 bicikala, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Grada Novog Sada.

Izvor: B92.net

Petak, 23.07.2021.

12:29

Novi Sad opredelio još 10 miliona dinara za drugi krug subvencija za kupovinu bicikala
Foto: Epa/REMKO DE WAAL

"Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je izdvojio sredstva za pružanje novčane podrške građanima za kupovinu bicikala. Hvala svim privrednim subjektima i kompanijama koji su podržali ovu akciju, a posebno Udruženju Novosadska biciklistička inicijativa na ideji i realizaciji, kao i svim volonterima koji su učestvovali u radu. Interesovanje Novosađana za javni poziv za podršku nabavke bicikala je ogroman, što jasno govori o popularnosti ove vrste prevoza i rekreacije, kao i o važnosti nezagađenja životne sredine korišćenjem alternativnih vidova gradskog saobraćaja. Zahvaljujući ogromnom interesovanju Grad Novi Sad je rebalansom Budžeta opredelio još 10 miliona dinara za drugi krug subvencija za kupovinu bicikala. Konkurs je raspisan i toku je odabir partnera koji će realizovati drugi javni konkurs, a realizacija je planirana do septembra", rekla je Mira Radenović.

Promociji su prisustvovali predstavnici „Novosadske biciklističke inicijative“, Udruženja Centar za omladinski i društveni razvoj „RES POLIS“ i predstavnici kompanije „Mercator S“ koji su sponzorisali dodelu benefit-kartica i vaučera za kupovinu za sve građane koji su ostvarili podršku za nabavku bicikala u okviru Javnog poziva.

Predsednik udruženja „Novosadska biciklistička inicijativa“ Marko Trifković je istakao da su rezultati rada na ovoj akciji poslužili kao model i za druge gradove u Srbiji, poput Beograda i Niša, i izrazio nadu da će i ostale lokalne samouprave prihvatiti ovaj model subvencije građanima.

"Naše udruženje je u proteklih deset godina radilo na popularizaciji biciklizma kao svakodnevnog načina života, i kao alternativnog vida prevoza. Takođe smo se bavili unapređenjem biciklističke infrastrukture. Novi Sad danas broji preko 40.000 biciklista i ova brojka je odličan primer za ohrabrenje onima koji još nisu biciklisti da to što pre postanu", rekao je Marko Trifković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: