Posle pauze: Narodno pozorište u Nišu startuje sa Karenjinom

Niško Narodno pozorište posle pauze u novu godinu ulazi sa novom premijerom čuvenog dela Lava Nikolajeviča Tolstoja Ana Karanjenina koji je dramatizovao i režira Irfan Mensur. Premijere su najavljene za 22. i 23.januar.

Izvor: Belami.rs

Subota, 16.01.2021.

18:30

Posle pauze: Narodno pozorište u Nišu startuje sa Karenjinom
Foto: VDB Photos/Shutterstock

Naslovnu ulogu čuvene Tolstojeve junakinje Ane Karenjine u rediteljskom tumačenju Irfana Mensura igraju Dragana Mićalović i Katarina Arsić. Posle pauze u radu ovaj komad će premijerno biti izveden pred niškom publikom u dva termina 22 i 23.januara, prenosi Belami.

Ovaj čuveni klasik prvi put se postavlja u niškom Narodnom pozorištu. Režiju,dramatizaciju,scenografiju potpisuje Irfan Mensur, autorsku ekipu čine kompozitor, Aleksandar Sanja Ilić, kostimografkinja je Biljana Кrstić, a koreografkinja Danica Ničić i lektorka, Nataša Ilić.Karenjina tumači Dejan Cicmilović, Vronskog Miloš Cvetković, a Ljevina Stefan Mladenović.

Termini premijernih izvođenja su najavljeni za 18 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: