Odlaže se početak izgradnje železničke obilaznice oko Niša

Izgradnja železničke obilaznice oko Niša u dužini od 22 kilometra neće početi na jesen, već u martu naredne godine, potvrdio je u četvrtak u Nišu ministar građevinarstva Tomislav Momirović.

Izvor: Biznis.rs

Petak, 19.08.2022.

10:39

Odlaže se početak izgradnje železničke obilaznice oko Niša
Ilustracija: Shutterstock/Tomasz Mazon

Momirović je u februaru ove godine rekao da će radovi najverovatnije početi tokom juna, a potom je u maju rekao da će pokušati da radovi krenu u ovoj godini "koliko već na jesen", prenosi Beta, a navodi portal biznis.rs.

Momirović je u maju kazao da je problem u priremi zemljišta za izgradnju, odnosno u eksproprijaciji jer se na trasi obilaznice nalaze nelegalno izgrađeni objekti koji moraju biti srušeni, a od ljudi koji u njima žive država ne može da napravi "beskućnike".

Prilikom boravka u Nišu, Momirović je rekao da će izgradnja obilaznice početi nakon što na jesen budu počeli pripremni radovi na izgradnji brze pruge od Beograda do Niša.

"To je jednostavno takva dinamika. Morate da imate na umu da smo ogromna sredstva, a ovde pričamo o milijardama evra, dobili od naših evropskih partnera. Mi moramo da pratimo njihove procedure koje su ponekada, po našem mišljenju, malo trome", izjavio je Momirović prilikom obilaska niškog aerodroma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: