Ponovo se rekonstruiše Trg kralja Milana u Nišu

JP Direkcija za izgradnju Niša raspisala je tender vredan skoro 18 miliona dinara za zamenu granitnih ploča na Trgu kralja Milana.

Izvor: eKapija/I.Ž.

Utorak, 06.06.2023.

15:15

Ponovo se rekonstruiše Trg kralja Milana u Nišu
Foto: DaliCePhotos / Shutterstock.com

Budući izvođač biće u obavezi da ugradi ploče od svetlosivog, bordo, kao i tamnosivog i crnog granita, a naručilac zahteva da se prilikom konkurisanja na tender dostavi po tri uzorka za svaku od navedenih ploča, piše eKapija.

Rok za podnošenje prijava je 21. jun 2023. godine.

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski izjavila je da Direkcija za izgradnju grada Niša nije raspisala novi tender za završetak radova na Trgu kralja Milana, već je novcem koji je naplaćen od lazarevačke firme zbog kaznenih penala, sama završila taj posao.

To po rečima Sotirovski nije dodatno koštao Nišlije, jer je novac naplaćen od kazni zbog kašnjenja i zaostalih poslova preusmeren za završne radove koje su odradili radnici Direkcije.

Iz njenog kabineta, ranije je rečeno da je ukupna vrednost rekonstrukcije Trga kralja Milana iznosila nešto više od 218 miliona dinara sa pdv-om, a da je vrednost izvedenih i priznatih radova bila više od 204 miliona dinara sa pdv-om.

"Realizacijom bankarskih garancija od firme "Bauwesen d.o.o." Lazarevac naplaćeno je 17.905.935,99 dinara. Ta sredstva biće namenjena za angažovanje izvođača radova za otklanjanje utvrđenih nedostataka", naveli su ranije iz Grada.

Novi tender koji je raspisan za zamenu granitnih ploča upravo je i procenjen na ovaj iznos, tačnije na 17.905.936 dinara.

Podsetimo, iako je rekonstrukcija centralnog niškog trga trebalo da krene 2018. godine, početak izgradnje pomeren je za 2019, a radovi su zvanično završeni 2021. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: