Kragujevačke škole među deset najboljih u Srbiji na završnom ispitu

Kragujevačke osnovne škole "Dragiša Mihailović“ i "Sveti Sava“ svrstane su u deset najboljih škola u Srbiji jer su njihovi učenici pokazali najbolje rezultate na završnom ispitu 2020. godine.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2021.

20:30

Kragujevačke škole među deset najboljih u Srbiji na završnom ispitu
Foto: Depositphotos/racorn

Kompanija "Huavej“ odlučila je da za postignute rezultate nagradi najbolje škole i uruči im po 12 tableta, prenosi RTV Kragujevac.

U Osnovnoj školi "Dragiša Mihailović“ navode se raduju ovoj nagradi koja će im biti uručena 4. marta i dodaju da će tableti otići u ruke osnovaca koji kod kuće nemaju računar.

Osnovna škola "Dragiša Mihailović“ ima 486 đaka. Prošle godine, nastavnici i učenici su, u veoma teškim okolnostima zbog korona virusa, marljivo radili kako bi završni ispit osmaka bio realizovan na zavidnom nivou.

Predani rad se isplatio, navode u školi, jer su učenici pokazali zavidno znanje iz srpskog jezika, matematike, ali i na kombinovanom testu.

Bivši osmaci koji su sada srednjoškolci navde da im je stečeno znanje u osnovnoj školi odlična osnova u nastavku školovanja.

Nastavnici škole "Dragiša Mihailović“, među kojima je Nataša Stanković koja predaje matematiku, ističu da je dobar tim, kao i tesna saradnja sa učenicima i roditeljima, uslovila dobre rezultate na završnom ispitu.

Usled pandemije korona virusa nastava se odvijala u digitalnom formatu, pa je bilo neophodno da svi učenici imaju računare. Direktor škole, Dalibor Tvrdišić, kaže da će tablete dobiti đaci koji nemaju računare kod kuće.

Kako je najavljeno, predstavnici kompanije "Huavej“ posetiće Kragujevac početkom marta i tom prilikom uručiti školama "Dragiša Mihailović“ i "Sveti Sava“ po 12 tableta.

Osim ove dve kragujevačke škole, još osam škola u Srbiji postiglo je zavidan uspeh na završnom ispitu prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: