Novih 128 ležajeva u privatnom vlasništvu u Jagodini

Turistička organizacija (TO) Jagodine, u saradnji sa Komisijom za kategorizaciju, povećala je lane broj kategorisanih smeštajnih jedinica za 128 ležajeva u 19 objekata u privatnom vlasništvu, rečeno je Tanjugu u Gradskoj upravi.

Izvor: B92

Nedelja, 04.04.2021.

12:21

Novih 128 ležajeva u privatnom vlasništvu u Jagodini
Foto: Depositphotos, miflippo

Sa svim raspoloživim ugostiteljskim objektima, hoteli, restorani, konačišta i kategorisani apartmani, Jagodina sada ima više od 750 ležajeva, od kojih je 200 u Domu učenika.

"Konstantno radimo na edukaciji tržišta za predstojeću kategorizaciju smeštajnih kapaciteta u privatnom vlasništvu, početku razvoja seoskog turizma u Jagodini", kažu u TO.

Jagodina, godinama, posle zatvaranja hotela u centru grada, ima problema sa smeštajnim kapacitetima, posebno vikendom u letnjoj sezoni.

"Stvaranjem kvalitetne i adekvatne infrastrukture od strane lokalne samouprave, na teritoriji Jagodine, razvila se podloga za izgradnju i ulaganje u razvoj turizma u gradu i od starne privatnih investitora. To je rezultiralo novootvorenim oblicima smeštajnih ponuda", ističu u TO.

Dodaju da su novootvoreni smeštajni objekti u rasponu od nekoliko kategorija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: