Jagodina - Društvo - B92 Lokal

Predsednik Skupštine grada Jagodine priredio prijem za zlatnu srpsku odbojkašicu iz Jagodine Saru Lozo

Sara Lozo, rođena u Jagodini gde i živi njena porodica, jedna je od članica reprezentacije svetskog prvaka, reprezentacije Srbije. Sara potiče iz sportske porodice, njen otac Dragan je bivši karatista.

Izvor: B92.net Jagodina
Podeli
Foto: Skupština Grada Jagodina
Foto: Skupština Grada Jagodina

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma danas je priredio prijem u gradskoj kući u Jagodini za Saru Lozo, gde joj je uručio i novčanu nagradu grada Jagodine.

"Jagodina i Srbija se ponose Sarom Lozo. Ona je svoj odbojkaški put počela u Jagodini gde je sedam godina bila član Odbojkaškog kluba Jagodina, a kasnije se sama izborila mukotrpnim radom igrajući u Kazahstanu, Rusiji, Rumuniji i sada u Japanu. Ali baza za njen uspešan rad bila je Jagodina. Trebalo je na Svetskom prvenstvu pobediti 12 puta sve reprezentacije, a po dva puta SAD i Poljsku. Sara Lozo je danas idol deci i omladini ne samo u Jagodini. Sport u Srbiji nikada nije imao veću podršku države nego poslednjih 7 – 8 godina i to zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije. Prehodne vlast su se samo slikale sa sportistima na balkonu Skupštine grada Beograda, a danas sportisti istog dana kada se vrate sa svetskih takmičenja u Beograd dobiju vredne novčane nagrade od svoje države. Sport u Srbiji danas prati ekonomske uspehe naše zemlje, koji se ogledaju u tome da Srbija najlakše prolazi svetsku ekonomsku krizu uz najniže cene hrane i energenata, da se otvaraju nove fabrike, nova radna mesta, da imamo najnižu stopu nezaposlenosti u istoriji i najmanji javni dug u istoriji. Sportisti prave mostove i spajaju države", rekao je Marković.

Sara Lozo: "Jagodina je najlepši grad na svetu"

"Ja sam ponosna što sam iz Jagodine i Jagodina je najlepši grad u Srbiji. Zahvaljujem se gradu Jagodini na premiji, na velikoj podršci, a pre svega mojoj porodici. Svetsko prvenstvo je završeno i ja kao i sve reprezentativke se okrećemo klupskim obavezama. Ja već u subotu putujem za Japan gde ću se priključiti svom novom klubu Ageo mediks iz Saitame” rekla je Lozo.

Sara Lozo je obišla nekoliko osnovnih škola u Jagodini gde je promovisala odbojku kao sport i naišla je na srdačan prijem od učenika i njihovih nastavnika.

Marković je Sari Lozo uručio dres Kik boks kluba Palmini tigrovi, a Lozo je uzvratila dresom reprezentacije sa njenim imenom.

Današnjem prijemu u Skupštini grada Jagodine prisustvovali su i otac Sare Lozo, Dragan Lozo, gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.