Jagodina - Društvo - B92 Lokal

Kakav dvojac: Otac i sin za dan nabrali 154 kilograma malina

Dragoje i Igor Timšić iz Donjeg Štiplja kod Jagodine nedavno su postavili rekord koji će teško ko oboriti u skorije vreme.

Izvor: Novi put Jagodina
Podeli
Ilustracija: Veronika Kovalenko/Shutterstock
Ilustracija: Veronika Kovalenko/Shutterstock

Naime, ovaj vredan dvojac, koji čine otac i dvanaestogodišnji sin, tokom nedavnog jednomesečnog sezonskog branja malina u Arilju, za jedan dan nabrao je neverovatnih 154 kilograma ovog voća. To je ukupno 95 gajbi, što je za svaku pohvalu i na šta su oni vrlo ponosni, prenosi Novi put.

Tokom prethodnih dana branja, takođe su ostvarili zavidne rezultate na kraju berbe: nekad je bilo malo više od 100 kilograma, nekad malo manje – ali suština je da im niko nije bio ni blizu. Za mesec dana rada, od 23. juna do 25. jula, nabrali su 2.400 kilograma.

Inače, Dragoje, rodom iz Oparića, ovom vrstom sezonskog posla bavi se od svoje 12. godine, a danas radi sve što može – od sezonskog branja voća, preko cepanja drveća, pa sve do popravke krovova i poljoprivrede. Posebno ga raduje što je radnu naviku od malih nogu preneo i svom sinu Igoru. Kako kaže, nijedan zadatak nije odbio i vredno je ustajao u pola pet ujutru, kako bi stigao na vreme u polje i krenuo sa ocem u rad – koji se prema njegovim rečima svakako isplati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.