Beograd - Društvo - B92 Lokal

Zelena oaza u srcu Vračara – evo kada će biti gotovi radovi

Radovi na sanaciji zelene površine u Čuburskom parku započeti su sredinom novembra prošle godine i trebalo bi da se završe do 28. aprila.

Izvor: Novosti/N.Z. Beograd
Podeli
Ilustracija/Foto:Jovana Kuzmanovic/Shutterstock
Ilustracija/Foto:Jovana Kuzmanovic/Shutterstock

Trenutno se izvode radovi na postavljanju prvog sloja asfalta na staze, nakon toga sledi postavljanje drugog sloja koji je uslovljen vremenskim prilikama, prenose Novosti.

Stanovnicima ovog dela Vračara učinilo se da radovi predugo traju, ali je rok istaknut na građevinskoj tabli.

"U zavisnosti od vrste planiranih radova, broj radnika varira i kreće se od 5 do 15 angažovanih radnika na ovom projektu. Novoprojektovano rešenje podrazumeva izgradnju dva igrališta, kao i povezivanje ovog prostora sa ostatkom parka, kroz sanaciju pešačkih staza. Na igralištu se ugrađuju i elementi razvojno-edukativnog igrališta i to i igra "skok na jednoj nozi", igra 5 "panjevi 3D" i "žablji skok".

Pored toga biće ugrađena ljuljaška "orlovsko gnezdo" i jedna klackalica, dok će na drugom igralištu biti postavljena dva kombinovana dečja rekvizita, ljuljaška sa dva gumena sedišta i dve njihalice. Igrališta su namenjena za decu od dve do 12 godina i projektovana su po važećim normativima i standardima, ističu iz JKP " Zelenilo Beograd".

Nakon završnih građevinskih radova, predviđena je obnova travnjaka setvom travnog semena na površine od 3.024 metra kvadratna dodaju iz JKP "Zelenilo Beograd".

Ukupna površina radova je 4.220 metara kvadratnih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.