Beograd - Društvo - B92 Lokal

Vesić: "Neće biti gradnje u Bloku 8"

Završavaju se pregovori i procedura razmene lokacije sa investitorima o Bloku 37 i to će vrlo brzo postati gradska parcela, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg
Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

On je istakao da će se nakon toga sastati sa građanima ovog bloka i dogovoriti šta će se tamo urediti, prenosi Beoinfo.

"Ne sastajem se još sa njima dok se ne završi čitav proces. Ali ono što je sigurno, tu je gradnja više nemoguća", rekao je Vesić.

On se osvrnuo i na gradnju Bloka 8 i dodao da su dezinformacije da će se bilo šta graditi u tom bloku.

"Čekao sam poslednjih dva, tru dana da se javi još neko od lokalnih funkcionera Gradske uprave da nešto urade, kažu ili stanu na stranu građana. Plan da se nešto gradi u Bloku 8 je zaustavljen još pre nekoliko meseci. Zaustavili su ga sekretarka za urbanizam i građevinske poslove Bojana Radaković i gradski urbanista Marko Stojčić koji su vrlo odgovorni", rekao je Vesić na TV Hepi.

On je istakao da ono što se prikazuje ljudima i zbog čega se oni bune, je plan kako investitor želi da to izgleda.

"To što neko želi, ne znači da će biti usvojeno. Garantujem da dok sam ja u Gradu Beogradu, taj plan neće biti usvojen kao što nije usvojen ni u bloku 37. Ukoliko dobijemo poverenje građana na izborima, rešićemo ceo Novi Beograd sa zabranom gradnje na lokacijama, koje se nalaze među zgradama a koje su predmet napada investitora. Mogu da razumem da će se graditi na Novom Beogradu ali na placevima koji su prazni a ne između dve zgrade gde postoji prazan prostor. To se više neće događati i to ćemo rešiti", zaključio je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.