Beograd - Društvo - B92 Lokal

Najlepše uređena zelena površina - oko stambene zgrade na Dorćolu

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić uručio je sinoć nagrade dobitnicima u okviru akcije "Za zeleniji Beograd", a danas je posetio najlepše uređenu zelenu površinu oko stambene zgrade u Ulici Dunavski kej na Dorćolu.

Izvor: B92.net Beograd
Podeli
Foto: Beoinfo
Foto: Beoinfo

"Sinoć sam s velikim zadovoljstvom uručio nagrade učesnicima akcije 'Za zeleniji Beograd', koja se održava 18 put. Zato sam poželeo da lično posetim nekog od dobitnika i vidim delo njegovih vrednih ruku. Činjenica je da u Beogradu iz godine u godinu imamo sve više ljudi koji vode računa o svom životnom okruženju, što je zaista za svaku pohvalu. Angažovanje svih nas na uređenju zelenih površina će nas brže dovesti do cilja, a to je da Beograd bude prava zelena prestonica", rekao je Radojičić, prenosi Beoinfo.

Gradonačelnik je istakao da JKP "Zelenilo - Beograd" daje veliki doprinos lepšem izgledu Beograda. Tokom 2019. i 2020. godine uloženo je više od 840 miliona dinara za ulepšavanje zelenih površina, pešačkih staza, dečjih igrališta, sportskih terena, kao i teretana na otvorenom.

"U ovom prelepo uređenom zelenom prostoru se vidi koliko su entuzijazma, kreativnosti i ljubavi uložili stanari ove zgrade na Dorćolu u uređenje prostora u kojem mogu da provode vreme družeći se sa svojim porodicama i komšijama. Grad i JKP 'Zelenilo - Beograd' podržavaju ovakve akcije i uvek će rado pomoći svima koji pokažu ovakve inicijative i želju da naš Beograd učine još lepšim i zelenijim za sve nas", zaključio je gradonačelnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.