Beloglavi orlovi spaseni iz ledene reke

Dva beloglava orla spasena su iz ledene reke Saskvehana u Pensilvaniji, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2018.

19:30

Beloglavi orlovi spaseni iz ledene reke
Thinkstock / Ilustracija

Komisija za zaštitu divljih životinja u Pensilvaniji saopštila je da su juče jedna žena i njena kćerka pozvale policiju pošto su primetile da dva odrasla orla plutaju niz obalu reke kod Blumsburga.

Rik Diterik, zadužen u okrugu Kolumbija za zaštitu divljači, rekao je da je najverovatnije da su se orlovi borili na nebu za teritoriju i pali u vodu.

Prema njegovom mišljenju, ptice su provele u hladnoj vodi više od dva sata i mišići su im se ukočili, zbog čega nisu bili u stanju da podignu krila, prenosi AP.

Spasioci su orlove, pošto su ih izvukli iz vode, odneli u prostorije vatrogasnog odeljenja, gde su se oni osušili i zagrejali, a potom su odleteli.

Beloglavi orao je simbol SAD i nalazi se na grbu te zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: