Ljubimac na B92.net

Još jedna glupa smrt, umrla kornjača "kasica"

Na listu glupih smrti životinja zbog podjednako ili više glupih ljudskih postupaka može se dodati i ime Omsin (kasica prasica), kornjače sa Tajlanda koja je nedavno operisana zbog toga što je progutala skoro hiljadu novčića.

Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Kornjača stara 25 godina pala je u komu zbog komplikacija posle operacije tokom koje joj je iz stomaka i creva izvađeno pet kilograma novčića.

Progutani metal joj je čak oštetio i oklop iznutra, pa je operacija bila neophodna, a iako se u prvi mah činilo da će sve dobro proći, veterinari nisu uspeli da joj spasu život.

Omsin je živela u jednom uređenom jezercetu, a običaj je da se unutra baci novčić za dobru sreću ili ispunjenje želje.

Podsetimo, samo u poslednjih nekoliko meseci smo čitali vesti o slonu ubijenom zbog slonovače, koja čak nije ni odneta, ubistvu tigra, kao i o smrti čuvenog Harambea.

Akvaristika

„Mama, kupi mi Dori“

Animirani film „Potraga za Dori“ je u SAD već jedan od najuspešnijih ikad. Milioni dece širom sveta tražiće od roditelja da im kupe akvarijum i „Dori“, kao što su pre 13 godina tražili „Nema“. A to je veliki problem.

Akvaristika subota 8.10. 08:45 Komentara: 1

Menjanje vode u akvarijumu - Kako i koliko često?

Čak i kada voda izgleda čisto, zamutite malo po njenoj površini i bićete šokirani količinom prljavštine. Odakle ona dolazi? Tokom hranjenja riba komadići hrane padaju na dno akvarijuma i tu se raspadaju. U međuvremenu se pojedena hrana gomila u akvarijumu u vidu urina i izmeta, što takođe proizvodi smeće.

Akvaristika petak 28.02. 15:05 Komentara: 14
strana 1 od 4 idi na stranu