#OstaniKodKuće uz kulturu

"Duh je silniji od tela: misao je jača od svačega. Ujedinimo srca naša!" - Stojan Novaković

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, hornet
Foto: Depositphotos, hornet

Iako su ustanove i organizacije u oblasti kulture zatvorile svoja vrata za posetioce vodeći računa o zdravlju građana Srbije i poštujući mere Vlade uvedene zbog pandemije koronavirusa, kultura nije ostala nedostupna građanima.

Uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, brojnih ustanova kulture, civilnog sektora i umetnika, u prethodnih deset dana objavljeno je više od 100 različitih sadržaja u digitalnoj formi.

Pozorišne predstave, dokumentarni i igrani filmovi, koncerti, dostupni su preko kanala na Jutjubu. Virtuelne ture muzeja, arheoloških lokaliteta, spomenika kulture, dostupne su na jedan klik.

Knjige, časopisi i drugo štivo dostupno je na internet-prezentacijama biblioteka, arhiva i izdavača. Uz to, deo sadržaja dostupan je na jezicima nacionalnih manjina i stranim jezicima.

I u teškom vremenu, punom neizvesnosti za ceo svet, sektor kulture pokazao je svoju vitalnost i prilagodljivost korišćenjem digitalne tehnologije koja je pokazala da je od velikog značaja za rad u kriznim društvenim situacijama, piše u saopštenju.

#OstaniKodKuće sa kulturom i sadržajima koje možete naći na sajtu Ministarstva kulture i informisanja: www.kultura.gov.rs.

strana 1 od 33 idi na stranu