Umetnica iz Srbije osvojila prvu nagradu na američkom konkursu

Umetnica Teodora Stojanović dobitnica je prve nagrade nagrada za talenat, slikarsko umeće i sposobnost na međunarodnom umetničkom takmičenju "Monthly Masters" u gradu Gadsdenu u američkoj državi Arizona.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Nagrađivana umetnica, članica ULUPDS-a, posla je četiri slike krajem novembra, a 30. decembra saznala je da je osvojila prvo mesto koje podrazumeva novčanu nagradu od 500 dolara.

"Nagrade znače mnogo, postiču umetnika da radi više i pomaže mu da ide dalje, jer mu pokazuju da je na pravom putu i dobrom smeru", rekla je Stojanovićeva za agenciju Beta.

Žiri koga čine članovi "Montly masters", kojim je predsedavao umetnik Rej Vetzel, nije imao pristup imenu autora, polu, etničkoj pripadnosti već samo slici, pa je odluka o najbolja tri umetnička rada doneta objektivno, navodi se u obrazloženju nagrade.

"Montly Masters" posvećeni su pružanju podrške vizuelnim umetnicima kroz priznanja i novčanu nagradu koju dodeljuju na mesečnom nivou.

U onlajn takmičenju mogu da učestvuju svi vizuelni umetnici stariji od 18 godina koji mogu konkurisati sa stilovima i temama koje žele.

U prethodnoj godini, Teodora Stojanović je osvajala više priznanja na umetničkim takmičenjima koji su održana u Njujorku, Madridu i Peskari (Italija), pa je tako nosilac međunarodnih priznanja Francisko Goja i Mikelanđelo Karavađo.

Završila je Akademiju lepih umetnosti u klasi profesora Dušana Otaševića.

strana 1 od 42 idi na stranu