Mjuzikl "Kosa" premijerno u Pozorištu mladih

U Novom Sadu je premijerno izveden mjuzikl "Kosa" reditelja Petera Telihajija, u Pozorištu mladih.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto:Tanjug/ Jaroslav Pap
Foto:Tanjug/ Jaroslav Pap

U čuvenom brodvejskom mjuziklu, čiji je tekst uobličio Robert Lenard, oslanjajući se na kultni film Miloša Formana, učestvuju glumci Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, kao i studenti glume novosadske Akademije umetnosti. Na sceni muziku uživo izvodi orkestar pod vođstvom Davida Klema, a koreograf je Peter Kovač Geržon.

Premijeri su prisustvovali gradonačelnik Miloš Vučević, ambasador SAD Entoni Godfri, kao i holivudski glumac, oskarovac Džon Sevidž, koji je u filmu Miloša Formana tumačio glavnu ulogu, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Foto:Tanjug/ Jaroslav Pap
Foto:Tanjug/ Jaroslav Pap

"Možemo biti ponosni na kulturni događaj koji će biti upriličen večeras. Moram da se zahvalim našim prijateljima iz ambasade SAD i da pozdravim veliku filmsku zvezdu Džona Sevidža, velika je čast što je on danas u Novom Sadu. Razgovarali smo o našem gradu kao Evropskoj prestonici kulture, i posebno sam zahvalan gospodinu Godfriju što razume značaj Novog Sada, i u Srbiji i u regionu. Srećan sam što imamo kontinuitet uspešnih projekata u oblasti kulture sa ambasadom SAD. Prethodnih godina realizovano je nekoliko programa, kako bismo približili zajedničku kulturu građanima", naglasio je gradonačelnik Vučević uoči premijere.

Projekat se realizuje u koprodukciji Pozorišta mladih, Novosadskog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad, a pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih država i Grada Novog Sada.

strana 1 od 8 idi na stranu