Obnova pozorišta u Vranju u septembru

Godinu dana od kako je zgrada Pozorišta „Bora Stanković“ stradala u požaru i posle velike akcije prikupljanja pomoći za njegovu obnovu, radovi na izgradnji teatra trebalo bi da počnu početkom septembra

Kultura

Izvor: Izvor: Novosti/J. S.

Petak, 28.06.2013.

10:01

Default images

Godinu dana od kako je zgrada Pozorišta „Bora Stanković“ stradala u požaru podmetnutom u susednoj letnjoj diskoteci "Paladijum" i posle velike akcije prikupljanja pomoći za njegovu obnovu, radovi na izgradnji gradskog teatra trebalo bi da počnu početkom septembra, prenose Novosti.

U plamenu je lane stradalo gotovo sve, a šteta na zgradi staroj 120 godina je bila ogromna. Ostali su samo zidovi i deo prostorija u novom delu zgrade gde se nalazi uprava.

- Usvojen je idejni projekat, a završetak glavnog projekta očekuje se 17. jula - kaže zamenica gradonačelnika Bojana Veličkov.

Iako rade u nemogućim uslovima, glumci vranjskog pozorišta, ipak su u ovoj sezoni imali tri premijere, redovan repertoar i brojna gostovanja.

- Trudimo se da ne dozvolimo da umetnost zaćuti - kaže Radmila Đorđević, direktorka pozorišta.

- Igrali smo i pod vedrim nebom prošlog leta, a uradićemo to ponovo, uz maksimalan trud da pomognemo u izgradnji pozorišta.

Na namenskom računu koji je otvoren za pomoć u izgradnji zgrade teatra za godinu dana bilo je 216 uplata pojedinaca i preduzeća, stizala je i kolegijalna pomoć od pozorišta širom Srbije. Ukupno je prikupljeno 34.915.290 dinara. Zanimljivo je da je izostala pomoć državnih intitucija.

- Dobili smo brojna obećanja, ali je zasad izvesno je da će posle završetka glavnog projekta Ministarstvo kulture izdvojiti određena sredstva - kaže Bojana Veličkov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: