"Enderova igra" otvorila 21. Sinemaniju

Popularna filmks revija Sinemanija počela je večeras 30. oktobra 21. put premijerom američkog filma "Enderova igra" u velikoj dvorani "Sava centra" (SC).

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 30.10.2013.

22:22

Default images

Sala nije bila puna kao ranijih godina, ali je ipak dosta ljudi došlo da vidi ekranizaciju istoimenog bestseler romana Orsona Skota Karda.

Naučno-fantastična avantura i akcija u režiji Gevina Huda naišla je na vrlo dobar prijem pretežno mlađe muške publike.

Priča prati izuzetno darovitog dečaka Endera. On je izabran za elitno vojno školovanje kako bi postao zapovednik svemirske flote i spasao svet u ratu protiv vanzemaljaca, jer samo način na koji deca razmišljaju i reaguju, kao u kompjuterskim igrama i simulacijama borbi, može da spase čovečanstvo.

Glavne uloge tumače mladi Asa Baterfild, Harison Ford kao pukovnik Graf, direktor vojne škole i Ben Kingsli kao general Rakam, Enderov tutor.
Foto: Tanjug, Filip Krainèaniæ
Na programu prvog dana revije je bio i film "Keri", rimejk čuvenog horor filma iz 1976. godine. U novoj verziji u režiji Kimberli Pirs devojku sa nadprirodnim moćima igra Kloe Grejs Moric, a njenu dominantnu majku Džulijen Mur.

Do 3. novembra u SC biće prikazano još sedam najnovijih svetsklih filmova, u organizaciji distributerske kuće "Tak vižn".

Program obuhvata najrazličitije žanrove - komedije, drame, trilere, akcije, a svi ovi hitovi, ostvarenja najboljih glumaca i nagrađivanih reditelja uskoro će biti u redovnoj distribuciji.

Na zatvaranju će biti prikazana krimi-komedija u režiji francuskog sineaste Lika Besona "Malavita" sa Robertom De Nirom, Mišel Fajfer i Tomi Li Džonsom u glavnim ulogama.

Cena karata je 350 dinara. Projekcije su od 19 i od 21,30 sati, bez repriznih termina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: