Dodeljene nagrade Sajma knjiga

Zavod za udžbenike i Službeni glasnik iz Beograda proglašeni su za najbolje izdavače u 2007. godini, saopštio je žiri Saveta 52. Međunarodog beogradskog Sajma knjiga.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 26.10.2007.

08:00

Default images

U obrazloženju žirija 52. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga se kaže da „Zavod za udžbenike pažljivo i sistematski vrši svoju osnovnu ulogu, objavljivanje školskih knjiga, ali ju je umnogome prerastao. Objavljivanjem sabranih i izabranih dela naših pisaca i naučnika, monografija o rekama i planinama Srbije, školskih enciklopedija – a ove godine su se, pored drugih, pojavile i takve knjige kao što su monografija Fruška gora i enciklopedija Školsko sveznanje – ovaj izdavač je nemerljivo zadužio našu prosvetu i kulturu. Danas, kada slavi pola veka svoga postojanja, Zavod za udžbenike jeste nesumnjivo nacionalna institucija prvoga reda”.

JP "Službeni glasnik" je u odnosu na prošlu godinu povećao broj izdanja za 40%, razgranao svoju izdavačku produkciju uvođenjem 12 edicija, nekoliko kapitalnih izdanja, kao i četiri kompleta izabranih dela. Žiri je utvrdio da se ukupnom produkcijom i povezivanjem važnih oblasti društvenih i humanističkih nauka JP „Službeni glasnik“ potvrdio kao izdavač najvišeg ranga.

Za najbolji izdavački poduhvat nagradu je dobila knjiga "Povelja i pisma despota Stefana" Aleksandra Mladenovića u izdanju beogradske Čigoje.

Najbolje edicije u 2007. godini su: "Prva knjiga" Matice srpske iz Novog Sada i "Pustolovine" beogradskog Kreativnog centra.

Žiri Saveta Sajma knjiga je za najbolju dečju knjigu objavljenu između dva sajma proglasio "Zoološku pesmaricu" Branka Stevanovića u izdanju Zavoda za udžbenike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: