Odložena do daljeg premijera opere Marine Abramović

Premijera opere "Sedam smrti Marije Kalas", koju je režirala Marina Abramović, zakazana za 11. april u Bavarskoj državnoj operi, odložena je do daljeg, prenose svetski mediji.

Kultura

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 16.04.2020.

14:01

Odložena do daljeg premijera opere Marine Abramović
Foto: Getty/en Gabbe / Stringer

Slavna konceptualna umetnica boravila je u Minhenu četiri nedelje, gde je kao reditelj i idejni tvorac u saradnji sa kompozitorom Markom Nikodijevićem postavljala muzičko-teatarski komad.

Predstava čija je premijera odložena sadrži kombinaciju video-umetničkih radova i performansa o tragičnim mitovima vezanim za Mariju Kalas, sve oblikovano u sedam operskih arija.

Bavarska državna opera je na zahtev slavne umetnice pokušavala da nađe način kako da premijera zakazana za 11. april bude održana u živom onlajn prenosu bez publike u sali.

Početkom aprila, međutim, Bavarska državna opera je zvanično saopštila da svi alternativni modeli izvođenja predstave "Sedam smrti Marije Kalas" nisu opravdani i praizvedba je odložena do daljeg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: