Božo Vrećo održao fantastičan koncert u prepunom Sava centru

Jedinstveni autor i interpretator sevdalinki Božo Vrećo održao je sinoć spektakularan dvoipočasovni koncert u prepunom Sava centru, napravivši, godinu dana posle nastupa na istom mestu, ponovo atmosferu za nezaborav.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 15.12.2019.

13:30

Božo Vrećo održao fantastičan koncert u prepunom Sava centru
Foto: Nemanja Ðorðeviæ

Da će se tako nešto desiti, nagovestio je već prvi talas ovacija, čim su se ugasila svetla. Na svom trećem koncertu u Sava centru u poslednjih par godina Božo se pojavio na sceni u beloj haljini i zapevao "Aladžu". Magija satkana od njegovog vokala, pokreta, izgleda, pesama koje specifično iznosi, kao da je omađijala dvoranu, i Božo je od prvih minuta sa publikom koja mu se potpuno predala, pevao u glas.

Nije mnogo vremena prošlo - Boža je već bio u parteru, zajedno sa svojim obožavaocima, među kojima je bilo onih starih ljubitelja sevdaha, ali i mlađe publike. Dve devojčice došle su do bine, a Božo im se iskreno, srcem obradovao, zagrlio ih, a sa jednom i zapevao. Emocije nije skrivao ni stariji svet, pa ga je jedna dama darivala buketom cveća. Muzičar je nizao pesme "Selim", "Dragi", "Pustinja", nadahnuto najavljujući skoro svaku od njih, "What a night" , znao bi da euforično izgovori.
Foto: Nemanja Ðorðeviæ
Posebna emocija u glasu se kod umetnika osetila dok je najavljivao svoju prvu autorsku kompoziciju "Lejlija" koju je posvetio majci, a kad je ubrzo krenula "Pašana", na nogama je bila čitava dvorana. "Crne oči" mu je, priznao je naglas, jedna od omiljenih pesama. Potom se Božo presvukao u crnu kombinaciju, a kad se začula "Pandora", snimljena zajedno sa Markom Luisom, svi u dvorani su zaigrali i zapevali.
Foto: Nemanja Ðorðeviæ
U finišu je Vrećo je zasijao i u crvenoj odevnoj kombinaciji, a publici jedna od omiljenih, "Ko li noćas miluje ti kosu", obogaćena je gostovanjem, kako reče Božo, "najzgodnijeg i najlepšeg", pijaniste Vasila Hadžimanova. Božu je pratio inače izuzetno raspoložen i nadahnut bend u kome su kontrabasista Oliver Josifovski, klarinetista Blagojče Trajkovski, violinista Igor Milevski, trubač Demir Kanturovski, bubnjar Kadir Dogan i harmonikaš i pijanista Marko Nikolić.
Foto: Nemanja Ðorðeviæ
Vrećo i publika pretvoriše se u jedan glas u "akapela" izvođenju legendarnih "Žutih dunja", a ponovljena "Pandora" je bila prihvaćena još vatrenije. Uz ovacije na nogama, Božo je ispraćen sa scene, da bi se, nekoliko minuta kasnije, pojavio ispred dvorane i nastavio druženje sa izuzetno brojnim posetiocima, slikajući se i potpisujući diskove, ploče i knjigu "Mila".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: