Božo Vrećo održao fantastičan koncert u prepunom Sava centru

Jedinstveni autor i interpretator sevdalinki Božo Vrećo održao je sinoć spektakularan dvoipočasovni koncert u prepunom Sava centru, napravivši, godinu dana posle nastupa na istom mestu, ponovo atmosferu za nezaborav.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Nemanja Đorđević
Foto: Nemanja Đorđević

Da će se tako nešto desiti, nagovestio je već prvi talas ovacija, čim su se ugasila svetla. Na svom trećem koncertu u Sava centru u poslednjih par godina Božo se pojavio na sceni u beloj haljini i zapevao "Aladžu". Magija satkana od njegovog vokala, pokreta, izgleda, pesama koje specifično iznosi, kao da je omađijala dvoranu, i Božo je od prvih minuta sa publikom koja mu se potpuno predala, pevao u glas.

Nije mnogo vremena prošlo - Boža je već bio u parteru, zajedno sa svojim obožavaocima, među kojima je bilo onih starih ljubitelja sevdaha, ali i mlađe publike. Dve devojčice došle su do bine, a Božo im se iskreno, srcem obradovao, zagrlio ih, a sa jednom i zapevao. Emocije nije skrivao ni stariji svet, pa ga je jedna dama darivala buketom cveća. Muzičar je nizao pesme "Selim", "Dragi", "Pustinja", nadahnuto najavljujući skoro svaku od njih, "What a night" , znao bi da euforično izgovori.

Foto: Nemanja Đorđević
Foto: Nemanja Đorđević

Posebna emocija u glasu se kod umetnika osetila dok je najavljivao svoju prvu autorsku kompoziciju "Lejlija" koju je posvetio majci, a kad je ubrzo krenula "Pašana", na nogama je bila čitava dvorana. "Crne oči" mu je, priznao je naglas, jedna od omiljenih pesama. Potom se Božo presvukao u crnu kombinaciju, a kad se začula "Pandora", snimljena zajedno sa Markom Luisom, svi u dvorani su zaigrali i zapevali.

Foto: Nemanja Đorđević
Foto: Nemanja Đorđević

U finišu je Vrećo je zasijao i u crvenoj odevnoj kombinaciji, a publici jedna od omiljenih, "Ko li noćas miluje ti kosu", obogaćena je gostovanjem, kako reče Božo, "najzgodnijeg i najlepšeg", pijaniste Vasila Hadžimanova. Božu je pratio inače izuzetno raspoložen i nadahnut bend u kome su kontrabasista Oliver Josifovski, klarinetista Blagojče Trajkovski, violinista Igor Milevski, trubač Demir Kanturovski, bubnjar Kadir Dogan i harmonikaš i pijanista Marko Nikolić.

Foto: Nemanja Đorđević
Foto: Nemanja Đorđević

Vrećo i publika pretvoriše se u jedan glas u "akapela" izvođenju legendarnih "Žutih dunja", a ponovljena "Pandora" je bila prihvaćena još vatrenije. Uz ovacije na nogama, Božo je ispraćen sa scene, da bi se, nekoliko minuta kasnije, pojavio ispred dvorane i nastavio druženje sa izuzetno brojnim posetiocima, slikajući se i potpisujući diskove, ploče i knjigu "Mila".

strana 1 od 15 idi na stranu