Supernova spektakl na kraju godine u Filharmoniji

Beogradska Filharmonija pod vođstvom maestra Alana Bjelinskog održala je spektakularni novogodišnji koncert na sceni Kolarca.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 30.12.2017.

08:55

Supernova spektakl na kraju godine u Filharmoniji
Foto: Beogradska filharmonija / ilustracija

Baš kao i u četvrtak na istom mestu filharmoničari su svirali teme iz holivudskih akcionih filmova dok je publika na velikom video bimu gledala Supermena, Iks mena. Tora, Spajdermena, Zoroa, junake Ratova zvezda...

Filharmoničari su sa velikom sigurnosću napravili novi isklorak u primenjenu, ovog puta filmsku muziku.

Publika je sa velikim oduševljenjem slušala izuzetne teme iz holivudskih filmova dok su super junaci na velikom platnu pokazivali svoje super moći.

Baš zbog toga koncert je nazvan "Supernova".

U drugom delu nastupa filharmničari su "predstavili" Betmena, Kapetana Ameriku, Fantastičnu četvorku i Tinejdž mutant nindža kornjače, a na samom kraju koncerta odsvirali su čuvenu temu iz holivudskog klasika Indijana Dzons.

Maestro Alan Bjelinski i filharmoničari horski su poželeli svima srećnu Novu godinu kao što je to običaj u Bečkoj filharmoniji na koncertu prvog januara.

Priliku da slušaju filnmsku muziku u izvođenju Beogradske filharmonije imaće danas Novosađani u Srpskom narodnom pozorištu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: