Kultura / Muzika 3

Ovacije na otvaranju nove sezone Beogradske filharmonije (VIDEO)

Petominutnim ovacijama završio se prvi koncert u novoj sezoni Beogradske filharmonije pod upravom novog šefa-dirigenta Gabrijela Felca. Sezonu “Pet elemenata”, otvorio je koncert iz ciklusa “Zemlja” uz Betovenovu “Pastoralnu” i Štrausovu “Alpsku simfoniju”.

Izvor:
Foto: Beogradska filharmonija

U prepunom Kolarcu, koncertna sezona Beogradske filharmonije svečano je otvorena intoniranjem himne “Bože pravde”. Potom je sledio repertoar koji Gabrijel Felc tradicionalno izvodi prilikom stupanja na funkciju šefa- dirigenta.

Publika je imala priliku da čuje kako se dva majstora muzičke umetnosti klanjaju prirodi. Betoven je bio njen veliki zaljubljenik o čemu svedoči "Pastoralna simfonija".

Grandiozno Štrausovo delo u drugom delu koncerta okupilo je 112 muzičara, ne samo na bini već i na galeriji Kolarca odakle su dopirali zvuci prirode iz duvačkih instrumenata.

Beogradska filharmonija, predvođena šefa-dirigenta, povela je slušaoce na planinarenje Alpima priredivši nezaboravno iskustvo. Publika je veličanstveno putovanje nagradila dugotrajnim aplauzom.

Komentari 3
Čitajte
Pošalji komentar