Nove zvezde kanadske muzike u KC "Grad"

U nedelju 5. maja u 21h u KC Grad, u organizaciji SuperSizeShe predstaviće se talentovani kanadski muzičari, Mak Demarko i Šon Nikolas Sevidž.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.04.2013.

12:45

Default images

Mladost, psihotični nastupi, bizarni i zabavni videi, ne tako suptilne promo fotografije - sve je ono što je karakterisalo prvobitno izdanje i pojavu Mac-a DeMarco-a na indie sceni. No, glamurozna fasada je bila upravo to - slika stvorena da bi se zbunio uštogljeni svet indie novinarstva - a iza nje se krio EP sačinjen od pesama iz širokog spektra najrazličitijih muzičkih stilova, Rock and Roll Night Club.

U svojoj 22-oj, prošle godine za Captured Tracks izdaje i debi album - "2", na kom isplivava sav Mac-ov prirodni talenat stihoklepca, pevača i producenta.Ono što pre svega krasi DeMarco-vu muziku verovatno je i od presudnog značaja za njegov uspeh - bez obzira na ponekad divlje spotove i nastupe, on se kroz svoju muziku predstavlja na najiskreniji mogući način, i upravo to je ono što pesme poput My Kind Of Woman ili tople Cooking Up Something Good čini tako prokleto primamljivim. Sean Nicholas Savage je još jedan kanadski umetnik kojeg ćemo imati priliku da slušamo u KC Grad u nedelju. Oslonac montrealske after party scene, čuven je po svojim zanosnim i inspirativnim solo nastupima, od kojih ni jedan ne nalikuje prethodnom. U svojim pesmama uvek lak i praktičan ali s mračnošću i dubinom stvarnog života, Savage predstavlja savremenu inkarnaciju pevača poput Elvisa ili...Madone.

U svojim kompozicijama, od kojih bi svaka mogla da bude jedna epizoda filozofske drame, spaja univerzalne teme ljubavi i patnje sa bujnim harmonijama i hipnotišućim ritmovima.
Na tri albuma koja je izdao pretprošle godine (Flamingo, Wonton Jazz i Tripple Midnight Karma), od kojih je svaki predstavjao novi ukus u paleti popa, Sean Nicholas Savage nas je upoznao sa inpirisanim i slobodnim melodijama, koje, s mudrošću i zrelošću, bezbrižno plove ispod svake zanosne strofe, jasno stavljajući do znanja da je, kao i DeMarco, neko o kome će se još čuti.

Karte se mogu kupiti na šanku kulturnog centra Grad po pretprodajnoj ceni od 650 dinara i ceni od 800 dinara na dan koncerta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: