ExYu Electronica u Tuzli

Subkulturni azil Maribor, "Dom Mladih" Tuzla i Udruženje "Tuzla Live" predstaviće 1. 12. u Tuzli vinilnu kompilaciju "Ex Yu Electronica", u okviru šire promotivne turneje projekta EX YU ELECTRONICA koja obuhvata Varaždin, Zagreb, Novi Sad, Beograd i Tuzlu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.11.2012.

20:57

Default images

Projekat EX YU ELECTRONICA fokusira se na marginalne trendove u jugoslovenskoj popularnoj kulturi 1990-ih sa ciljem da ih revalorizuje i počne njihovu kanonizaciju u zvanične tokove istorije umetnosti, navode organizatori.

Tema treće retrospektivne EX YU ELECTRONICA kompilacije - sa podnaslovom "Diktatura, Humor Agresija" - jeste scena nezavisne elektronske muzike u bivšoj Jugoslaviji koja je zaživela u okviru kasetne kulture 1980-ih. Kompilacija "Ex Yu Electronica vol. III" izašla je pod okriljem edicije "Monofonika", pod okriljem Subkulturnog azila Maribor iz Slovenije.

U sklopu džem sešna, koji će se dogoditi posle promocije, biće predstavljeni autentični instrumenti na kojim se stvarala eksperimentalna muzika u Jugoslaviji, kao npr. Korg MS-20, CASIO Casiotone MT 46 i slični.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

19 h

Podeli: