Nije red za ulje i toalet papir: Jedan snimak nam je naterao suze na oči VIDEO

Naša sugrađanka Marina Veselinović je u centru Beograda napravila snimak koji govori više od milion reči. Kultura defintivno nije mrtva, življa je nego što smo i pretpostavljali.

Jelena JankovićIzvor: B92
Podeli

Dugačka kolona u Dositejevoj ulici na Dorćolu, nepravedno je asocirala na nestašice robe i korona histeriju. Radoznalom posmatraču, zapala je za oko činjenica da ti fini i tihi ljudi, koji strpljivo stoje na trotoaru, nisu frenetični kupci brašna ili toalet papira, naprotiv, to su ljudi koji jesu gladni, ali kulture i umetnosti.

Da zadovolje potrebe svojih duhovnih nagona, nisu se libili da na trotoaru ostanu i satima, a sve da bi ušli u galeriju "Sanjaj" i tu uživali u impozantnoj izložbi crteža proslavljenog Miće Popovića.

Za slabije upućene, ovo je samo nastavak tradicije ogromnog interesovanja za dela harizmatičnog slikara. Naime, njegova izložba u galeriji SANU, održana, sada već davne 1983.godine, drži slavni nacionalni rekord po broju posetilaca.

Tada je, slike Miće Popovića, videlo pola miliona ljudi. Sudeći po interesovanju koje vlada i danas, njegova magija ne jenjava i obožavaoci sa istim žarom uživaju u neprikosnovenom talentu akademika, koji nas je fizički napustio pre skoro 36 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.