Benksi stigao u Holivud?

Sa pripitim Mikijem Mausom koji kruži po Sanset Bulevaru i psom koji piški po Beverli Hilsu u Los Anđeles stigao je Benksi (Banksy), britanski grafiti umetnik koji je nominovan za Oskara u kategoriji "najbolji dokumentarni film" za "Exit Through the Gift Shop".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 18.02.2011.

14:28

Default images

Ove nedelje pojavila su se najmanje četiri grafita ovog anonimnog umetnika što je navelo Los Anđeles Tajms (LA Times) da se zapita: "Da li je u pitanju marketinški trik ili se Benksi zaista pojavio u gradu?"

Činjenica da su se ovi radovi pojavili na Beksijevom sajtu ukazuje na to da je on zaista u gradu.

Reakcije na njegove radove su različite: vlasti su uklonile bilbord pod nazivom "Livin' the Dream" na kojem se pripiti Miki i drogirana Mini "nedolično" ponašaju. Džejmi Oliver (Jamie Oliver) slavni TV-kuvar podržao je Benksija tako što se slikao ispred čuvenog grafita "Crayola Shooter", koji je takođe planiran za uklanjanje, pošto radnja "Urban Outfitters" želi da postavi svoj bilbord na isto mesto.
Pojava slika ova četiri rada na sajtu ovog umetnika potvrđuju da je on zaista autor, ali postavlja se pitanje da li je ovakav način predoskarovske promocije u skladu sa njegovim gerilskim imidžom.

"Ovakav nastup bio bi totalno anti-Benksi," smatra LA Tajms.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

16 h

Podeli: