Kultura

Sreda, 28.02.2024.

18:57

Poznato kada počinje emitovanje serije o Hariju Poteru

Prošle godine HBO je najavio snimanje serije o Hariju Poteru, na kojoj radi u saradnji sa kompanijom Vorner bros diskaveri (Warner Bros. Discovery), a sada je konačno potvrđeno kada će se emitovati na Maksu (Max).

Izvor: index.hr

Poznato kada počinje emitovanje serije o Hariju Poteru
Foto: Profimedia

Direktor Vorner bros diskaverija Dejvid Zaslav otkrio je da je premijera serije planirana za 2026. godinu.

"Nismo skrivali uzbuđenje oko našeg Harija Potera. Poslednji film je snimljen pre više od desetak godina. Bio sam u Londonu pre nekoliko nedelja, gde sam se susreo sa Džoanom Rouling i njenim timom. Obe strane su oduševljene što ponovo pokreću ovu franšizu. Naši razgovori su bili izvrsni i veoma se radujemo zbog onoga što je pred nama. Jedva čekamo da podelimo deceniju novih priča sa obožavaocima širom sveta na Maksu", rekao je Zaslav, navodi Screen Rant.

Svaka knjiga dobija sezonu

Planirano je snimanje više sezona serije, odnosno onoliko sezona koliko ima knjiga u serijalu. Svaka će biti usredsređena na jednu knjigu i mnogo više će iskoristiti materijal iz knjiga nego što je to bio slučaj u filmovima.

Svaka sezona će biti autentična prema izvornim knjigama i predstaviće Harija Potera i njegove neverovatne avanture novoj publici, dok će originalni, klasični i omiljeni filmovi ostati u središtu franšize i biće dostupni za gledanje širom sveta.

Glumci iz filmova prestari za uloge

Kada je u aprilu prošle godine HBO najavio snimanje serije, objavljen je i tizer kojim su najavili projekat.

Osim najave, malo toga je poznato o serijalu. Nema službenih informacija o tome koji glumci će igrati poznati trio – Harija, Rona i Hermionu.

Ono što je sigurno jeste da u seriji neće igrati Danijel Redklif, Rupert Grint i Ema Votson, jer je plan da priča prati knjige, a glumci iz filmova su prestari za te uloge. Jedino je poznato da će u serijalu učestvovati i autorka popularnih knjiga Dž. K. Rouling, koja je radila i na produkciji kultnih filmova, prenosi Dedlajn (Deadline).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

17 h

Podeli: