Džejms Kameron otkrio: Ovo je jedini način na koji je Džek mogao da preživi

Džejms Kameron otkrio je da je Džek možda mogao da preživi brodolom Titanika.

Izvor: nme.com
Podeli
Foto: EPA/FRANCK ROBICHON
Foto: EPA/FRANCK ROBICHON

Reditelj je godinama izbegavao spekulacije o tragičnom završetku filma "Titanik" iz 1997. godine. Ali, čini se da je lik Džek kojeg tumači Leonardo Di Kaprio možda mogao da preživi kako bi uživao u srećnom životu sa Rouz Kejt Vinslet.

Međutim, ova vest može da iznenaditi ljubitelje filma, jer je reditelj u decembru kategorički izjavio da su testovi pokazali da samo jedan od njegovih protagonista može da preživi. Međutim, čini se da je Kameron izostavio jedan scenario koji su istakli testovi – onaj u kojem je Džek možda mogao da preživi.

Otkriće dolazi u predstojećem specijalu National Geographica "Titanik: 25 godina kasnije sa Džejmsom Kameronom". Specijal zapravo podstiče teoriju da je Kameron mogao da završi film, a da Di Kaprijev lik ne umre.

U specijalu se vidi kako režiser i tim kroz seriju testova postavljaju dva kaskaderska dvojnika, koji su skoro dovoljno identični za njegove dve vodeće zvezde 1997. godine.

U prvom testu, Kameron opovrgava teoriju obožavalaca da je na splavu bilo dovoljno prostora da i Džek i Rouz prežive. Kako navodi, iako vidimo da ima dovoljno prostora da "Džek i Rouz uđu na splav, sada su oboje potopljeni u opasnim nivoima ledene vode“.

U drugom testu Kameron ponovo pokušava da stavi i Džeka i Rouz na splav. Ovaj test vidi njihova tela postavljena tako da su njihove gornje polovine (što uključuje vitalne organe) ostali van vode. U ovom scenariju šanse da oboje prežive povećane.

Kameron ističe: "Iz vode mu je pomoglo silovito drhtanje tela. Mogao je da izdrži prilično dugo.”

Međutim, problem sa ovim scenarijom je izdržljivost. Kaskaderi su bili dobro odmorni i u stanju da podignu gornji deo tela iz vode na duži vremenski period – za razliku od traumatizovanih i iscrpljenih Džeka i Rouz.

U trećem i poslednjem testu Kameron traži od kaskadera da izvedu sve naporne aktivnosti kroz koje Džek i Rouz prolaze u filmu kako bi ih umorili. A, reditelj je dodao i dodatni trenutak koji nije uključen u film: Rouz daje Džeku svoj prsluk za spasavanje.

Kameron ima objašnjenje:

"On se stabilizovao. Došao je na mesto gde bi, ako bismo to projektovali, mogao da uspe dok čamac za spasavanje nije stigao tamo. Džek je možda i bio živ, ali ima mnogo varijanti."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu