Preminuo američki glumac Piter Fonda

Američki glumac Piter Fonda koji se proslavio u kultnom filmu "Goli u sedlu" (Easy Rider) iz 1969. godine, preminuo je u svom domu u Los Anđelesu u 80. godini, saopštilo je jutros njegovo okruženje.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 17.08.2019.

09:59

Preminuo američki glumac Piter Fonda
Foto: Gettyimages/Tommaso Boddi

Sin legendarnog holivudskog glumca Henrija Fonde, mlađi brat Džejn Fonde i otac Briždet Fonde, Piter Fonda je preminuo od posledica raka pluća, navodi se u saopštenju koje je potpisala njegova porodica.

"Tužna sam, on je bio moj mlađi voljeni brat i pričalica u porodici. Provela sam divne trenutke s njim poslednjih dana. Otišao je osmehujući se", navela je Džejn Fonda.

Piter Fonda se proslavio u ostvarenju "Goli u sedlu" čiji je scenario napisao zajedno sa Denisom Hoperom i Terijem Sauternom. Fonda je bio dva puta nominovan za Oskara za "Goli u sedlu" kao i za "Ulee's Gold" iz 1998. godine reditelja Viktora Nunjeza.

Fonda nije dobio Oskara, ali je osvojio drugu nagradu, Zlatni globus za ulogu u Nunjezovom ostvarenju.

Igrao je u filmu "Ghost Rider" iz 2007. godine, a njegov poslednji film je "The Last Full Measure" sa Samjuelom L. Džeksonom i Morganom Frimanom, koji u oktobru izlazi u američke bioskope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: