Vodimo vas na “Prizivanje zla”

Nakon što je osvojio svetske blagajne, publiku i kritiku, horor "Prizivanje zla", zasnovan na istinitoj priči, stigao je i u domaće bioskope.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 27.09.2013.

14:03

Default images

Zasnovan na istinitom događaju, film “Prizivanje zla” priča zastrašujuću priču o renomiranim istražiteljima paranormalnih pojava, Ed i Lorejn Voren. Oni su pozvani da pomognu porodici Peron, terorisanoj od strane duhova, na izolovanom imanju koje su nedavnokupili. Primorani da se suprotstave moćnim demonima, Vorenovi se suočavaju sa najtežim i najstrašnijim slučajem u njihovom životu.

“Prizivanje zla” zasnovano je na istinitom događaju, a Ed i Lorejn Voren zaista su par koji se bavi istraživanjem paranormalnih pojava. , Lorejn se, kako tvrdi, i sama izborila sa nadčovečanskim silama. To ih je obeležilo za ceo život i odredilo im profesiju. Ovaj par počeo je da izučava demonologiju i da se time bavi mnogo pre nego što je ova tema postala aktuelna na velikom platnu.

Reditelj, Džejms Van, bio je upoznat sa radom ovog para i pre nego što je započeo snimanje filma.

“Oduvek sam bio njihov veliki fan. Zaista im se divim”, kazao je Van. “Oni su preteče modernog načina isterivanja duhova, i po tehnici koju su koristili i načinu na koji su prikupljali dokaze i pravili audio i vizuelne zapise. Bili su inspiracija za mnoge priče, mnoge knjige i filmove. Film će otkriti ko su oni zapravo kao i ispričati priču o kući koju su istraživali”.
Patrika Vilsona, glumca koji igra glavnu mušku ulogu, veoma je zaintrigirala prilika da tumači lik renomiranog demonologa, čoveka koji je zaista postojao i koji je imao moći koje su prevazilazile granice ljudske spoznaje.

“Ed Voren je bio čovek koji je opredelio svoj život i uvek bio veoma blizu mračne strane, a sve to kako bi mogao da pomaže drugima”, tvrdi Vilson.

Filmskoj ekipi na snimanju se pridružila i prava Lorejn Voren, koja iako ima osamdeset godina, još uvek pamti sve događaje u vezi sa natprirodnim silama.

“Bilo je teško, u svakom smislu, a biti sada na setu, vratilo mi je sećanja i izazvalo burne emocije. Džejms mi je veoma drag. Želeo je sve da uradi ispravno, onako kako je bilo i jako sam uzbuđena zbog filma”, izjavila je ona.

Da li je reditelj sa ekipom uspeo da dočara stravične događaje kroz koje je prošla Lorejn sa svojim suprugom Edom, domaći gledaoci mogu da provere ovih dana, jer se “Prikazivanje zla” upravo prikazuje u našim bioskopima. Ukoliko ste spremni da već večeras krenete u avanturu prizivanja zla, B92 i Tuck Vision imaju 3x2 poklon karte za projekciju filma u bioskopu Tuckwood (27. septembar, 22:30h). Za sve one koji nisu u mogućnosti da večeras idu u bioskop, ili se pak plaše stravičnih događaja u bisokopskoj tami, imamo i tri utešne nagrade, fascikle sa motivima iz filma.

Potrebno je samo da se prijavite na karte@b92.net, ostavite ime i prezime i broj kontakt telefona, a u subjektu poruke, u zavisnosti od vaše želje, napišete koji poklon želite (“Prizivanje zla – karte” ili “Prizivanje zla – fascikla”). Budite brzi, jer zlo ne voli da čeka!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: